Into Tinto The Grape Collective
Ursprung och Druvor: Katalonien, Spanien, 35% Garnacha, 30% Cabernet Sauvignon, 20% Tempranillo, 15% Syrah
Vinifiering: Det här ekologiska vinet är framställt utifrån en hållbar filosofi som genomsyrar hela vingårdsarbetet. Exempelvis är bevattningen finurligt ordnad genom egen vattenreservoar och naturligt fall ända in i vingårdarna. Skadeinsekter hålls borta från vinrankorna med hjälp av vilseledande doftstickor och skydd från andra blommande växter. Efter skörd och noggrann selektering fick de olika druvorna jäsa var för sig. Garnacha, syrah och en viss del av cabernet sauvignon-druvorna uppfostrades på ståltank medan tempranillo och resterande del av cabernet sauvignon även fick vila på fat i tre-fyra månader. Slutligen blandades vinet och buteljerades.
Doft: Fruktig doft med toner av svarta vinbär, körsbär och örter.
Smak: Medelfyllig och välbalanserad smak med fin syra och mjuka tanniner. Bäriga toner av svarta vinbär, mörka plommon och körsbär kombineras med en sval örtighet som ger ett piggt och åtstramande avslut med bra längd.
Kuriosa: Into Tinto från The Grape Collective är en hyllning till svenskarnas favoritresmål och en i decennier nedärvd förkärlek till spanska rödviner. Vinet är framtaget i samarbete med producenten Raimat och vinmakare Carles Escolar. Med på resan var våra kollegor Tony, Li och Carina samt vår outtröttlige ambassadör Fernando. Resultatet blev ett klassiskt spanskt rödtjut som vi tror att ingen varelse i hela galaxen kan motstå. Ett vin att avnjuta i stora klunkar i goda vänners sällskap.
Passar Till: Grillade rätter av lamm eller nöt, stek, ugnsrostade rotfrukter med vitlök och örter, krispig fläsksida, halloumiburgare eller klassiska tapas.